Velkommen til oss her i Kjerkgata 8 i hjertet av verdensarvstedet Røros. Disse tradisjonsrike lokalene huset en gang Krogs kjøttforretning. I dag er det en delikatessebutikk med et skjønnsomt utvalg av spennende ureiste, kortreiste og bereiste produkter og råvarer.I butikken i Kjerkgata 8, sentralt i Røros, blir du ønsket velkommen av en blid Per Ole Græsli bak disken. Per Ole har lang og bred matfaglig bakgrunn blant annet som kjøkkensjef på Vertshuset Røros og en brennende interesse for lokalmat. Med på kjøpet gir han deg gjerne en oppskrift og tips til hvordan du kan sette sammen og tilberede råvarene til et spennende og velsmakende måltid!

Røros Delikatesser tilbyr lokalprodusert og kortreist mat til kvalitetsbevisste kunder og holder til i et mathistorisk lokale. Her drev slakter Krog kjøttforretning fra 1920-tallet til ut på 1980-tallet og Sølviks Delikatesser holdt til her fra 2010 til 2013. Butikken tilbyr det beste av hva Rørosregionen har å tilby på matfronten, komplettert med kvalitetsprodukter fra Norge og Europa. Slik er butikken med på å gjøre Røros til et enda mer spennende og komplett handelssted.

Røros Delikatesser AS er tuftet på verdiene nedfelt i lokale og regionale mat-tradisjoner: Ekte, rent og smakfullt. Hos oss får du del i lokal mat-historie, kultur og tradisjoner og utvalgte råvarer og ferdige produkter med bruksmuligheter tilpasset dagens behov. Blant alle lekkerbiskenene i disken og fra kjøkkenet på bakrommet, vil du finne råvarer til å lage et komplett måltid og få inspirasjon til egne matopplevelser.

En del av produktspekteret vil omfatte egenproduserte produkter fra søsterselskapene Smaken av Røros/Terroir Røros og Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk. Av disse kan nevnes:

 • Middagsretter, supper og salater, krydderblandinger, chutney, marinader, fond, sauser, oljer, eddik, siruper, safter, meskbrød og mesk-knekkebrød, naturlig og smaksatt mineralvann, øl mv.
  Det vil satses primært på egenproduserte varer med god holdbarhet pakket på boks, glass, flaske og i vakuumpakninger.

Av øvrige varer kan nevnes:

 • Oster av lokal, regional og europeisk opprinnelse.
 • Spekeprodukter fra lokale produsenter og utvalgte italienske og spanske produsenter.
 • Meieriprodukter fra Rørosmeieriet.
 • Fisk (rakfisk, røkt, gravet ol.) Frossen/vakuumpakket fjellfisk (ørret og røye), Femundfiskprodukter (frosne og vakuumpakkede fileter av sik).
 • Vakuumpakket frosset kjøtt fra bl.a. Rørosrein, Torsvoll hjort og andre lokale leverandører.
 • Røros-Is, Røroskake, spesielle oster og egg fra Galåvolden Gård.
 • Flatbrød.
 • Ris og spagetti.
 • Grønnsaker (løk, poteter, etc.) med god holdbarhet.
 • Ferske urter.
 • Kaffe og te.

Eier av Røros Delikatesser AS er Røros Food & Beverage Group AS, med blant annet datterselskapene Smaken av Røros og Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk. Initiativtakerne brenner for lokal mat og har matkompetanse som kommer deg som kunde til gode. Noen av disse er:

Ingulf Galåen: Står bak Galåvolden Gård og er blant de i Norge med størst erfaring fra lokalmatproduksjon. Han har nøkkelroller i blant annet Rørosmeieriet, Rørosmat og andre mat-faglige organisasjoner. I butikken finner du de fleste av produktene som lages på Galåvolden gård.

Mikael Forselius: Direktør ved Røros Hotell med tilhørende bedrifter Vertshuset, Erzscheidergården og Kaffestuggu. Mikael er kokk, kjent fra flere TV-programmer og som forfatter av kokebøker med oppskrifter basert på råvarer fra Rørosregionen. Disse kokebøkene finner du i butikken.

Lars-Eric Granqvist: Bryggerimester i Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk med erfaring som kokk, restauratør og tidligere leder av Vertshuset Røros. Som bryggmester står han bak flere av de øltypene du finner i butikken.

Velkommen inn til en unik og inspirerende matopplevelse!